Bezettingen door de jaren heen

Drie Donken Blaaskapel

De Drie Donken Blaaskapel is ruim 50 jaar geleden opgericht door enkele leden van de toenmalige Harmonie Wilhelmina uit Den Dungen. Opgericht als “de Moeskrabbers”, werd de naam al na één optreden omgevormd tot “ Drie Donken Blaaskapel". Met de naam veranderde ook het repertoire mee naar de, nog steeds geliefde, Egerländermuziek.

Bekendheid

In de loop der jaren heeft de kapel diverse LP’s en CD’s gemaakt. In de jaren 70 en 80 heeft het gezelschap bekendheid verworven door optredens in de studio’s in Hilversum in programma’s als de “NCRV-blaastest”, “Voor de Vuist weg” en opnames met diverse bekende artiesten als Toon Hermans, Marco Bakker, Mieke Telkamp, Ciska Peters, Ted de Braak, de Mounties, Ben Kramer, Pierre Knoops, etc. Voor de presentatie van de carnavalshits “Hélène” en “Vogeltje wat zing je vroeg” van Toon Hermans liep destijds het hele dorp uit. Ook de door de kapel georganiseerde Landskampioenschappen om de Gouden Edelweiss hebben Den Dungen op de kaart gezet.

 

Tsjechische blaasmuziek

In de volgende decennia stapte de Drie Donken Blaaskapel van lieverlee over op de Tsjechische Blaasmuziek. Hiervoor werden de eerste contacten gelegd met o.a. Mistriňanka, Vlcnovňanka en bekende componisten zoals Blahoslav Smišovský, Jaroslav Vejvoda en František Maňás. De kapel werd een graag geziene gast in Tsjechië en andere blaasmuziekminnende landen en hierdoor ontstonden goede vriendschapsbanden met gerenommeerde Tsjechische blaaskapellen en componisten.

Donken

Donken, bij de Friezen bekend als "terpen", zijn kleine heuvels die in vroeger tijden dienen als veilig toevluchtsoord bij hoog water. Hooidonk, Rijndonk en Poeldonk zijn de drie donken die in Den Dungen nog zijn overgebleven. Deze drie donken zijn verwerkt in het logo van de kapel.

 

 


Nieuwsflits

De Drie Donken Blaaskapel is op zoek naar een 1e Flügelhornist/Trompettist ter aanvulling van de Flügelhornsectie. Tevens zoeken wij een 1e Bes klarinettsit en een Melodisch Trombonist.

 

De Drie Donken Blaaskapel heeft in 2015 haar 50 jarig bestaan gevierd met onder andere de presentatie van haar jubileum CD Gratulantum. Bestellen kan via het tabblad CD's

.

Informatie

Via deze site blijft u onder andere op de hoogte van de optredens van de Drie Donken Blaaskapel.

 

Wilt u regelmatig een nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om u aan te melden. Bezoek ook onze facebook pagina Drie Donken Blaaskapel.

 

 

Contact

Voor informatie en boekingen:Copyright © 2016 Drie Donken Blaaskapel