Het repertoire van de Drie Donken Blaaskapel

 

De Drie Donken Blaaskapel streeft naar een professionele vertolking van de Tsjechische blaasmuziek, zowel instrumentaal als vocaal.

Tsjechische muziek is emotie, geschreven vanuit het hart. Vooral de Moravische blaasmuziek vindt bij luisteraars een warm onthaal. Waarschijnlijk komt dit door het complete plaatje dat de kapel neerzet; beeld en geluid vullen elkaar aan. De muzikanten, gestoken in originele klederdracht uit de regio Kyjov stralen enthousiasme en kameraadschap uit. Onderling is er dan ook een sterke band waardoor de muziek letterlijk uit het hart gespeeld wordt.

De muziek die de Drie Donken Blaaskapel ten gehore brengt is steevast geschreven door bekende Tsjechische componisten, die hun sporen in de muziekwereld verdiend hebben. Dit alles, gecombineerd met de rijke muzikale ervaring, een uitstekend instrumentarium en een goede geluidsinstallatie voor de juiste versterking dragen er zorg voor dat de ''Drie Donken Blaaskapel'' een zeer bekende en gewaardeerde blaaskapel is gebleven gedurende de lange jaren van haar bestaan. Bovendien zijn blaasmuziek en folklore ingrediënten, die bij het publiek onbetwist voor een gezellige sfeer zorgen.

De ''Drie Donken Blaaskapel'' staat onder de leiding van José van de Koevering. Gezamenlijk werken de muzikanten aan het verwezenlijken van de doelstelling van de vereniging, nl. het vertolken van instrumentale en vocale muziek van een hoog niveau. Naast de Volksmuziek uit Tsjechië (Bohemen en Moravië) kunnen er ook nummers worden gebracht uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De zanggroep zingt zowel in het Nederlands, Duits als in het Tsjechisch. Naast volksmuziek behoort ook muziek met een moderner tintje tot het standaard repertoire. Deze moderne, swingende nummers worden door Tsjechische componisten/arrangeurs speciaal voor orkesten met de Moravische bezetting bewerkt.

De ''Drie Donken Blaaskapel'' staat garant voor veelzijdige en sfeervolle blaasmuziek met steeds de nieuwste composities van bekende componisten en de betere arrangeurs uit het land van herkomst. De kapel is dan ook een goede keuze voor festiviteiten met een compleet concert-, Frühschop- en/of avondvullend programma.

 

 

 Nieuwsflits

De Drie Donken Blaaskapel is op zoek naar een 1e Flügelhornist/Trompettist ter aanvulling van de Flügelhornsectie. Tevens zoeken wij een 1e Bes klarinettist.

 

De Drie Donken Blaaskapel heeft in 2015 haar 50 jarig bestaan gevierd met onder andere de presentatie van haar jubileum CD Gratulantum. Bestellen kan via het tabblad CD's

.

Informatie

Via deze site blijft u onder andere op de hoogte van de optredens van de Drie Donken Blaaskapel.

 

Wilt u regelmatig een nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om u aan te melden. Bezoek ook onze facebook pagina Drie Donken Blaaskapel.

 

 

Contact

Voor informatie en boekingen:Copyright © 2017 Drie Donken Blaaskapel